Split half marathon

SLUŽBENI STAV SPLITSKOG POLUMARATONA POVODOM „KRAĆENJA“ STAZE OD STRANE GRUPE MARATONACA

Premda nismo dobili službenu žalbu, osjećamo se dužni zbog mnogih glasina i natpisa pojasniti situaciju koja se dogodila u neposrednoj blizini kontrolne točke na 10km u vojnoj bazi Lora.

Nakon prolaska prve skupine trkača u čijoj pratnji je bio i safety car, vjetar koji je u Lori najjači i koji je tada puhao na udare i do 100 km/h je srušio ogradu sa signalizacijskom trakom, te je preusmjerio drugu skupinu trkača (2 žene i 8 muškaraca) na rutu koja je simetrična i čak malo duža od originalne, a na kojoj je uz to postojala i prepreka, te je navedena grupa mogla samo izgubiti na vremenu.

Slika gps rute sa sata jednog od trkača iz te grupe prikazuje zorno dio staze koji je „skraćen“.
Plavo je gps, crveno je staza polumaratona i kontrolna točka. Ograda je srušena na mjestu X.

Konačnu odluku hoće li se neki rezultat priznati donose suci i Organizacijski odbor, a ne kontrolna točka.
Kako su na licu mjesta bile dvije službene osobe Splitskog polumaratona imali smo potpuni uvid u navedenu situaciju, a o kojoj se razmatralo neposredno prije proglašenja pobjednika. Donešena je odluka da se svi rezultati priznaju.

Splitski polumaraton nastavlja raditi kao i do sada, s puno ljubavi i strasti prema trčanju i prema svom gradu. Uvijek će biti otvoren za sve sportaše, njihov podršku, publiku, građane Splita i naše drage goste.
Naravno, i za kritike, primjedbe, komentare.

Zbog Vas i njih volontiramo 365 dana u godini zadnjih 5 godina.

I nastavljamo tako jer ne znamo drukčije

Organizacijski odbor